Vi har bestämt oss.
För oss, för dig och för miljön.

Vi bedriver ett aktivt miljöarbete när det gäller måltidstjänster, och tillsammans med våra kunder och leverantörer vill vi bidra till att minska vår miljöpåverkan i hela vår verksamhet. För att uppnå detta har vi valt att arbeta med tre fokusområden: Att öka andelen ekologiska produkter i vårt sortiment, att öka andelen vegetabilier på bekostnad av kött samt att minska matsvinnet. Dessutom arbetar vi med hållbara inköp och för att minska utsläppen från transporter.

Under parollen Gott för miljön arbetar vi varje dag för att minska vår belastning på klimat och miljö. Det är vårt sätt att ta vårt ansvar, men också en viktig del av vår service till dig som gäst. Vi tror nämligen att du värdesätter att äta i en restaurang som tar miljöpåverkan på allvar. Och som ger dig möjlighet att enkelt göra medvetna val i vardagen. 

Fazer Food Services tre övergripande miljömål:

  • Öka andelen vegetabilier

  • Öka andelen ekologiska produkter

  • Minska vårt matsvinn

Det här är några av de konkreta saker vi gör i våra restauranger:

  • Färska grönsaker använder vi enbart efter säsong – när de smakar som mest och belastar miljön som minst. Därför hittar du exempelvis vare sig tomat eller gurka på våra salladsbuffér under vinterhalvåret.

  • Vi har alltid minst en grön varmrätt på menyn. För dig som vill göra klimatet en tjänst, eller rätt och slätt gillar grönsaker.

  • Ingen tycker om att slänga mat. Därför försöker vi se till att du får precis så mycket du vill ha på tallriken – vare sig mer eller mindre.

  • Hos oss hittar du bara ekologisk mjölk och ekologiska bananer.

  • Fler och fler av våra restauranger blir certifierade enligt KRAV. Det innebär att minst 15 av de råvaror som används i köket är ekologiska, MSC-märkta eller KRAV-märkta.