
Ingredienser
(4)
600g | vit fiskfilé, t ex kummel, torsk eller kolja |
1dl | vetemjöl |
2st | ägg |
3dl | panko eller vanligt ströbröd |
1st | citron, skalet |
12st/8st | 12 st tacoskal eller 8 st tortillabröd |
2dl | majskorn |
100g | fetaost eller lagrad hårdost |
salt | |
olja till frityrstekning |
Jalapenomajonnäs
1dl | majonnäs |
1dl | crème fraiche |
2msk | finhackade inlagda jalapenos |
1lime | rivet skal från en lime |
salt | |
svartpeppar |
Morotssallad
200g | rödkål |
200g | morötter |
3msk | olivolja |
1,5 msk | färskpressad limesaft |
1krm | äkta vaniljpulver |
1st | kruka koriander |
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till majonnäsen. Ställ kallt.
Skala och riv morötterna grovt. Strimla kålen och skala och riv morötterna grovt. Blanda olja, limesaft och vaniljpulver och massera in i kålblandningen. Hacka koriandern, även stjälkarna, men spara några blad till garnering och blanda ned.
Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Frityrstek dem i olja i en stekpanna, ca 2 min per sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera fisken med majs, ost, morotssallad och majonnäs i tacoskal eller bröd. Garnera gärna med koriander.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.