
Ingredienser
(4)
500g | blandade rotfrukter t.ex. morötter, palsternacka och kålrot |
500g | sötpotatis och potatis |
1msk | torkad rosmarin eller 2 msk hackad färsk |
2msk | olivolja |
500g | fläskkarré i skivor |
1tsk | spiskummin |
0,5tsk | paprikapulver |
salt | |
svartpeppar | |
smör till stekning | |
ruccola |
Rostad vitlöksyoghurt
1st | vitlök, hel |
2dl | yoghurt, 10% |
1msk | honung |
salt | |
svartpeppar |
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och klyftor. Klyfta potatisen. Blanda allt på en plåt med rosmarin och olja. Krydda med salt och peppar. Dela vitlöken mitt itu. Lägg in den i folie och lägg bredvid rotfrukterna. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 30 min tills de har fått fin färg. Rör om en gång under tiden.
Krydda köttet med kryddorna. Salta. Stek köttet i smör i en stor stekpanna. Justera värmen så att köttet inte bränns.
Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet och mosa dem i en skål. Blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med rotfrukter och vitlöksyoghurten. Garnera med ruccola vid servering.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.