
Ingredienser
(4)
1st (250 g) | broccolistånd |
3dl | bulgur |
80g | ruccola |
500g | kycklingfilé, gärna minutfilé |
1tsk/1msk | 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk hackad |
2st | citroner |
200g | fetaost |
1,5dl | granatäpplekärnor |
salt | |
svartpeppar |
Myntayoghurt
3dl | yoghurt |
1msk | olivolja |
1st | kruka mynta, finhackad |
salt | |
svartpeppar |
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och skär stammen i bitar. Lägg broccolin på en plåt och blanda med 1 msk olivolja och rosta i mitten av ugnen ca 12 min tills den fått fin färg och är al dente.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda alla ingredienserna till myntayoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen i resterande olja ca 3 min per sida eller tills den är färdig. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
Dela citronerna och stek dem gyllenbruna i olja med snittytan nedåt ca 3 min.
Blanda bulgur med broccoli, rucola, kycklingen i bitar, smulad fetaost och granatäpplekärnor. Häll på ca 2 msk olivolja. Servera med myntayoghurten. Pressa över citronsaft vid servering.
TIPS: Granatäpplekärnor finns att köpa fryst i vissa affärer
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.