
Ingredienser
(4)
1dl | mjölk |
1st | ägg |
1dl | mandelmjöl |
400g | lammfärs |
50g | parmesanost, finriven |
1st | citron, skalet |
1st | kruka persilja, finhackad |
hackade örter till garnering | |
hackade rostad mandel till garnering |
Tomatsås
1st | liten gul lök |
2st | vitlöksklyftor |
1st | burk passerade tomater (400 g) |
1st | burk körsbärstomater (400 g) |
olja till stekning | |
salt | |
svartpeppar | |
en nypa socker |
Till servering: Pasta och riven parmesanost
Gör så här
Blanda mjölk, ägg och mandelmjöl i en bunke. Låt svälla ca 5 min.
Lägg i lammfärs, ost, citronskal och hackad persilja. Forma 20-25 st bullar med blötlagda händer.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i olja ca 5 min på medelvärme i en vid stor stekpanna, gärna med en hög kant.
Tillsätt tomaterna och låt koka ca 5 min.
Lägg i frikadellerna och sänk värmen. Låt sjuda ca 10 min under lock tills frikadellerna är färdiga.
Servera med pasta. Toppa frikadellerna med parmesanost, hackade örter och hackade mandlar.
TIPS: Den som vill ha mer sting strör över chiliflakes eller låter en finhackad färsk chilipeppar fräsa med löken.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.