
Ingredienser
(4)
1st | gul lök |
2st | vitlöksklyftor |
1st | stor morot |
2tsk | fänkålsfrön |
2st | burkar hela körsbärstomater, à 400 g |
2msk | tomatpuré |
1dl | rött vin |
2msk | koncentrerad kantarellfond |
1st/1tsk | rosmarin,1 kvist eller 1 tsk torkad |
1st | lagerblad |
1dl | torkade gröna små linser |
2tsk | honung |
nymalen svartpeppar | |
olivolja till stekning | |
färsk basilika till garnering |
Till servering
300g | pasta t.ex. papardelle |
2 skivor | vitt bröd |
1dl | riven parmesanost |
Gör så här
Skala och finhacka löken. Skala moroten och dela den i 6 delar på längden och därefter i mindre bitar.
Fräs morötter, lök och fänkålsfrön i olja i en stor kastrull ca 5 min på medelvärme tills löken är mjuk.
Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, fond, rosmarin och lagerblad. Koka ca 10 min.
Skölj linserna och tillsätt och koka ca 20 min tills linserna är al dente. Späd ev. med vatten.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tärna brödet och stek det knaprigt i olja i en stekpanna.
Blanda pastan med bolognesen. Toppa med brödtärningar och servera med riven ost. Garnera ev. med färska örter.
TIPS:
Blanda gärna ner 1 dl av kokvattnet från pastan när du blandar ihop pastan och bolognesen. Då fäster såsen bättre på pastan.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.