
Ingredienser
(4)
1st | gul lök |
2st | vitlöksklyftor |
1tsk | spiskummin |
2tsk | ingefära |
1tsk | kanel |
2st | burkar passerade tomater (à 400 g) |
5dl | grönsaksbuljong |
2dl | kokosgrädde eller yoghurt 10% |
olja till stekning | |
färsk koriander och chiliflakes till garnering |
Rostade kikärter
3dl | kokta kikärter |
1msk | olja |
0,5tsk | spiskummin |
0,5tsk | curry |
0,5tsk | chiliflakes |
0,5tsk | salt |
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader med en plåt i.
Blanda kikärter, olja, kryddor och salt i en bunke. Lägg dem på den varma plåten och rosta ca 15 min tills kikärterna fått fin färg och är knapriga. Rör om då och då.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja i en kastrull ca 3 min på medelvärme.
Lägg i kryddorna, höj värmen och fräs 3 min till under omrörning.
Häll på tomaterna och låt koka 15 min.
Mixa soppan slät. Späd ev med vatten till önskad konsistens.
Toppa soppan med kikärter och uppvispad kokosgrädde eller yoghurt. Garnera med koriander och chiliflakes.
TIPS: Kokosmjölk går inte att vispa men det gör kokosgrädde. Har du råkat köpa fel kan du späda soppan med kokosmjölk i stället för att toppa den.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.