
Ingredienser
(4)
4st | portionsbitar torskrygg |
2tsk | salt |
2dl/4dl | 2 dl torkade små gröna linser eller 4 dl kokta på burk |
560g | kycklingfilé, gärna minutfilé |
1tsk/1msk | 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk hackad |
1st | gul lök |
400g | färsk spenat |
2dl | vispgrädde |
2tsk | vit balsamvinäger |
0,5dl | hasselnötter |
färska örter t ex basilika eller gräslök till garnering | |
nyriven pepparrot |
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Strö saltet runt om torsken, låt rimma ca 15 min eller medan du lagar resten.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen eller spola av i kallt vatten om du använder burklinser.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor stekpanna ca 5 min. Tillsätt spenaten och grädden och koka ihop 2 min. Blanda ned linserna och smaka av med salt och vinäger.
Lägg spenatröran i botten på en smord ugnssäker form. Torka av fisken noga och lägg den ovanpå. Hacka hasselnötterna och strö över. Tillaga i fisken mitten av ugnen ca 16 min tills innertemperaturen är 52 grader.
Garnera med färska örter och servera ev. med nyriven pepparrot.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.