
Ingredienser
(4)
1st | vitlöksklyfta |
300g | svamp, t ex skogschampinjoner och kantareller |
400g | kålrot |
2msk | lönnsirap eller sirap |
1st | citron, skalet |
8st | salladsblad |
4st | Fazer sviktat tunnbröd |
smör till stekning | |
salt | |
hackad bladpersilja till garnering |
Picklad rödlök
1msk | ättikssprit 12 % |
2msk | socker |
3msk | vatten |
1st | stor rödlök |
Ostkräm
75g | Västerbottensost |
3dl | matyoghurt 10% |
1msk | olivolja |
svartpeppar |
Gör så här
Blanda samman ättika, socker och vatten till den picklade rödlöken. Rör tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg löken i lagen och låt dra i minst 5 min, gärna 30 min.
Riv osten grovt och blanda med yoghurt och olivolja. Smaka av med peppar.
Skala och finhacka vitlöken. Rensa och skiva ev. svampen. Stek vitlök och svamp i smör tills svampen är gyllenbrun. Lägg åt sidan. Skala och tärna kålroten. Stek den "al dente" i smör ca 4 min. Tillsätt sirapen och rivet citronskal och låt sirapen koka in något. Smaka av med salt.
Lägg sallad, svamp, kålrot på ett tunnbröd. Toppa med ostkräm, picklad rödlök och hackad bladpersilja.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.