
Ingredienser
(4)
2st | vitlöksklyftor |
2st | citrongrässtjälkar |
3st | salladslökar |
560g | strimlat kycklingkött, gärna lårfilé |
2msk | ljus japansk soja |
1msk | socker |
1msk | fisksås |
1msk | färskpressad limesaft |
1dl | ljus öl |
svartpeppar | |
oilja till stekning |
Ris
3dl | jasminris |
3msk | torrostade jordnötter |
1st | stor rödlök |
Till servering: färska örter, t.ex. koriander och thaibasilika, gröna primörblad, böngroddar, finhackad färsk chili och limeklyftor.
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hacka jordnötterna och blanda med sesamfröna. Blanda med riset.
Skala och skiva vitlöken tunt. Ta bort det yttersta skalet på citrongräset och finhacka resten. Strimla salladslöken.
Stek vitlöken mjuk i lite olja, tillsätt citrongräset och stek ca 2 min till. Lyft upp vitlök och citrongräs ur pannan och ställ åt sidan.
Tillsätt mer olja i pannan och stek kycklingen färdig på hög värme ca 5 min.
Lägg ner salladslöken, vitlöken och citrongräset. Tillsätt soja, socker, fisksås, limesaft och öl. Smaka av med peppar.
Servera med riset och sallad blandad med böngroddar och örter samt chili och limeklyftor.
Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.