Ingredienser
- 1 kg fast potatis
- 3 gula lökar
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 dl hackad ”ansjovisaubergine”
- 1 pkt Fazer Aito Oat Cuisine med smak av ost
- ½ - 1 dl ströbröd
Gör så här
Skala och strimla potatisen och lägg i en form smord med lite rapsolja.
Skiva löken och stek den mjuk i lite rapsolja. Lägg löken i formen. Strö på salt och aubergine. Blanda. Häll på Fazer Aito Oat Cuisine med smak av ost. Strö över ströbröd. Baka i 200 grader varm ugn i ca 40 minuter.
Ansjovis aubergine
- 1 aubergine
- Salt
Strimla aubergine och koka i 5 minuter i saltat vatten.
Lägg i en ren glasburk. Häll på lagen.
Lag
- 1 tsk ingefära, mald
- 1 tsk kanel, mald
- 1 tsk kryddnejlika, hel
- 1 tsk oregano, torkad
- 1 tsk kryddpeppar, hel
- 1 tsk vitpeppar, hel
- 1 tsk svartpeppar, hel
- 1 nypa riven muskot
- 1 msk salt
- 4 msk socker
- 1 msk ättika
- 7,5 dl vatten
Koka upp och häll över aubergine. Låt stå i kyl och dra 1 dygn.