Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 3 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackad ”ansjovisaubergine”
  • 1 pkt Fazer Aito Oat Cuisine med smak av ost
  • ½ - 1 dl ströbröd

Gör så här

Skala och strimla potatisen och lägg i en form smord med lite rapsolja.
Skiva löken och stek den mjuk i lite rapsolja. Lägg löken i formen. Strö på salt och aubergine. Blanda. Häll på Fazer Aito Oat Cuisine med smak av ost. Strö över ströbröd. Baka i 200 grader varm ugn i ca 40 minuter.

Ansjovis aubergine

  • 1 aubergine
  • Salt

Strimla aubergine och koka i 5 minuter i saltat vatten.
Lägg i en ren glasburk. Häll på lagen.

Lag

  • 1 tsk ingefära, mald
  • 1 tsk kanel, mald
  • 1 tsk kryddnejlika, hel
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk kryddpeppar, hel
  • 1 tsk vitpeppar, hel
  • 1 tsk svartpeppar, hel
  • 1 nypa riven muskot
  • 1 msk salt
  • 4 msk socker
  • 1 msk ättika
  • 7,5 dl vatten

Koka upp och häll över aubergine. Låt stå i kyl och dra 1 dygn.