Ingredienser

2 klyftor vitlök  
1 stor schalottenlök
1,5 msk olja
4 dl pressad apelsinjuice (motsvarande 2 stora apelsiner)
2 chipotle chilis i adobosås
1 msk adobosås från chilin
1 msk tomatpuré
3 msk rödvinsvinäger
4 msk soja
3 msk rörsocker
2 msk honung
1 tsk senapspulver
1 tsk malen koriander
50 gr Fazer Premium Bakchoklad (70% kakao)

Gör så här

Finhacka vitlök, schalottenlök och chipotle chilis separat. Fräs vitlöken och schalottenlöken på låg temperatur i olja i minst 5 minuter. Addera därefter chipotlen och apelsinjuice. Rör och lägg i resten av ingredienserna, utom chokladen. Låt sjuda på mellanvärme i cirka 15 minuter.

Hacka Fazer Premium Bakchoklad i små bitar. Ta pannan från värmen och rör ner chokladen i såsen. Rör tills chokladen smält. Ställ tillbaka pannan på spisen och låt värmas i cirka fem minuter. Förvara såsen i kylen i en sluten burk.