Fazers ambition är att bli en av de ledande aktörerna inom växtbaserade måltider och därför gör vi stora investeringar med fokus på havre. Nu har vi också lanserat Fazer Yosa Havrebit - en helt ny växtbaserad och mjölkfri matlagningsprodukt med brett användningsområde. Den kan hyvlas som ost på smörgåsen, smulas över salladen, ugnsbakas, stekas och grillas. Havrebiten tillverkas av nordisk havre och har en proteinhalt på 15 procent.

Fazer Yosa erbjuder mjölkfria produkter som tillverkas på nordisk havre. Den senaste innovationen, Fazer Yosa Havrebit, fungerar som ett liknande alternativ till både tofu och ost. Det innebär att den kan serveras både varm och kall och läggas på allt från smörgåsen till grillen. Havrebiten är innovativ, snäll mot miljön och erbjuder stora variationsmöjligheter när det kommer till själva tillagningen.

Att äta växtbaserat är bevisat bra för planetens framtid. Det hjälper oss bland annat att reducera växthusgaser och minskar vattenförbrukningen i matproduktionen. Utöver att stödja utvecklingen av växtbaserad mat, deltar Fazer även i utvecklingen av det hållbara jordbruket. Fazers principer för hållbart spannmål är framtagna för att bland annat minska kemikalieanvändningen inom jordbruket och samtidigt bibehålla produktivitetsnivån. Principerna består av tio åtgärder med syfte att behålla näringsämnen på åkrarna- där de kan användas till grödorna - och borta från våra vattensystem. Målet är att minska övergödning, skydda biologisk mångfald och minimera användningen av kemikalier.