Vi bakar bröd i Sverige på våra bagerier i Umeå, Lidköping, Eskilstuna och Lund. Allt vårt spannmål, med något tillfälligt undantag, kommer också från Sverige och är odlat utifrån våra principer för hållbart spannmål. Vår svenskmärkning följer EUs förordning gällande ursprungsmärkning.

Allt vårt spannmål, med något tillfälligt undantag, kommer från Sverige och är odlat utifrån våra principer för hållbart spannmål. Vår svenskmärkning följer EUs förordning gällande ursprungsmärkning.

Odlat på Västgötaslätten
Vägg i vägg med bageriet i Lidköping ligger Fazers egen kvarn (tidigare Frebaco Kvarn). Många av Fazers bröd bakade i Lidköping innehåller bara lokalt spannmål (så mycket som 90-100%) som kommer direkt från kvarnen.

Alla produkter märkta med symbolen Odlat på Västgötaslätten innehåller minst 85% spannmål odlad i ett området max 10 mil från kvarnen. Västgötaslätten har en av Europas mest bördigas marker med unikt låga halter av kadmium.

Det korta avståndet mellan odlingen, kvarnen och bageriet minimerar också transporterna vilket såklart är extra bra för att minska avtrycket. Symbolen är framtagen av kvarnen i Lidköping och används också på Frebaco kvarns produkter.

Alla bröd från Fazer och Skogaholm som uppfyller kraven kommer att få dessa märkningar.Alla bröd från Fazer och Skogaholm som uppfyller kraven kommer att få dessa märkningar.