Ingredienser

18 st

6 skivor Rotfruktsbröd Osötat, Palsternacka och Morot

2 ägg

½ dl mjölk

½ tsk vaniljsocker

En nypa salt

Ca 25 g smör

1 dl strösocker

2 tsk kanel

1 ½ dl vispgrädde

3 msk hallonpuré

Gör så här

Vispa grädden. Rör i hallonpurén.

Skär bort kanterna på brödet (om så önskas – men torka dem gärna och gör ströbröd). 

Skär varje brödskiva i 3 stänger.

Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljsocker och salt.  

Blanda socker och kanel i en skål.

Doppa brödstängerna i äggblandningen och låt rinna av.  Stek några brödstänger åt gången i smält smör tills de är gyllenbruna runtom. Rulla sedan direkt i socker- och kanelblandningen.  Servera med hallongrädden.