Ingredienser

Ca 1 liter 

4 dl brödsmulor, t ex Rågkusar eller Frörika
4 dl havregryn
1 dl kokoschips
1 dl nötter, grovhackade
½ tsk salt
1 tsk malen kanel
½ dl vatten
½ – 1 dl farinsocker
2 msk neutral rapsolja
Ca 2 msk honung eller lönnsirap
1 äggvita
1 dl torkade mullbär

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser utom farinsocker och mullbär i en bunke. Värm vatten, farinsocker, olja och honung eller lönnsirap i en kastrull tills sockret har lösts upp. Häll ner i bunken och krama in vätskan i havre- och brödblandningen med händerna.

Vispa äggvitan hårt i en ren bunke och rör ner i blandningen.

Sprid ut blandningen så jämt som möjligt i en långpanna. Rosta i ugnen i 20 – 25 minuter eller tills granolan är krispig. Rör om då och då och håll koll så att den inte bränns! 

Låt svalna och blanda ner mullbär.