Ingredienser

Valfritt bröd, te x Frörika, Rågform eller Frökusar
Olivolja av god kvalité
Ev lite flingsalt

Hummus
250 g kokta kikärter, avrunna
3 msk tahini (sesamfröpasta)
1liten vitlöksklyfta, pressad
1 – 2 msk färskpressad citron
Vatten
Salt och peppar
Olivolja och paprikapulver till garnering

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Skär brödskivorna i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt och pensla med lite olja. Strö eventuellt över lite flingsalt.

Baka i ugnen i 8 – 10 minuter eller tills brödet är krispigt. Tiden beror på vilket sorts bröd du använder. Håll koll så att det inte bränns! Låt svalna på ett galler.


Mixa tahini, vitlök och 1 msk citronsaft till en slät men fast massa. Tillsätt lite vatten och fortsätt mixa tills massan blir krämig. Lägg i kikärtorna och mixa i några minuter. Späd med vatten, lite åt gången, tills hummusen är krämig och har önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och
eventuellt mer citronsaft. Häll upp i en skål, ringla över lite olivolja och garnera med paprikapulver.


Servera brödchipsen med hummusen.