Ingredienser

12 st

12 skivor Rotfruktsbröd Osötat, Palsternacka och Morot

4 ägg
2 dl mjölk

1 dl riven Västerbottenost

60 g skivad rökt skinka, tärnad
3 msk finhackade örter, t ex gräslök, persilja, basilika
¼ tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Stansa ut en rundel i varje brödskiva. Kavla ut rundeln så platt som möjligt. Smörj en muffinsplåt och tryck försiktigt ner en rundel i varje form.

Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner ost, skinka, salt och peppar.

Börja med att grädda ”pajskalen” i ca 2 minuter.  De ska bara bli lite torra så att de inte suger åt sig av äggstanningen. Häll sedan i fyllningen och grädda i ytterligare 15 – 20 minuter eller tills äggstanningen är fast. Lägg eventuellt över lite folie om pajerna börja få för mycket färg. Låt pajerna svalna några minuter innan du lyfter ur dem. Servera gärna med en sallad.