Ingredienser

3 stycken Rotfruktsbröd Palsternacka och Morot eller Rotfruktsbröd Rödbeta och Morot

Ca 350 g körsbärstomater, gärna blandade färger

2 rostade paprikor

½ gurka

1 avokado

½ rödlök

2 dl svarta och/eller gröna oliver

1 kruka basilika

Salt och svartpeppar

Dressing

½ dl olivolja av god kvalitet

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Skär brödskivorna i bitar, ca 3 x 3 cm.  Halvera tomaterna. Strimla paprikan. Skär gurkan i halvmånar. Tärna avokadoköttet. Skala rödlöken, halvera och skiva. Lägg löken i kallt vatten i ca 15 minuter och sila sedan bort vattnet.  

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Blanda brödet med grönsakerna, oliverna och basilikablad.  Rör ner dressingen i salladen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter innan servering.