Ingredienser

4-6 personer

1 Frökuse
250 g pumpa eller butternut squash
½ röd lök
1 msk rapsolja
½ msk flytande honung
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g grönkål, grovhackad
1/2 burk kronärtskockshjärtan
4 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
75 g fetaost
½ tsk salt och 1 krm svartpeppar
Olja till stekning

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.
Skala, kärna ur och tärna pumpan. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
Tärna brödet. Halvera kronärtkockshjärtan. Smula fetaosten.
Blanda pumpa och rödlök med olja och honung och lägg i en långpanna. Baka i ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då.
Sänk ugnen till 175 grader.

Fräs vitlök i lite olja i en gjutjärnspanna. Tillsätt grönkålen och fräs i ytterligare några minuter. Ta bort från värmen och blanda ner bröd, kronärtskockshjärtan, feta och den rostade pumpan och rödlöken i stekpannan.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan. Låt stå i 30 minuter. Tryck ner brödet då och då så att den suger åt sig av äggblandningen. 

Grädda stratan i ugnen i ca 45 minuter. Håll koll så att det inte bränns. Lägg eventuellt på lite folie om den börjar få för mycket färg. Låt vila några minuter. Servera gärna med en grönsallad.