
Ingredienser
Ca. 17 bitar
Botten
170 g Chokladkex
50 g smält smör
Fyllning
200 g Fazer ögon mörk choklad
1 dl socker
2 dl vispgrädde
400 g färskost
1 pkt Fazer Almond Crumble kex
0,5 dl kakaopulver
1 dl pistaschnötter
färska myntablad för garnering
Gör så här
Finfördela kexen och blanda kexsmulorna med smält smör. Klä en ugnsform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen.
Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och rör ned färskost och smält choklad. Lägg upp fyllningen på kexbotten i formen. Låt stå kallt och stelna till nästa dag.
Lösgör tårtan från formen, sikta över kakaopulver och lägg upp tårtan på ett serveringsfat. Tryck försiktigt fast Almond Crumble-kex runt tårtans kant. Garnera med hackade pistaschnötter och färsk mynta.