
Ingredienser
Botten
175 g Havrekex
50 g Smält smör
1 tsk Rivet citron- eller apelsinskal
200 g Fazer ögon vit choklad
2 dl Vispgrädde
400 g Färskost
1 dl Florsocker
2 tsk vaniljsocker
Till garnering, valfria kex eller kakor, jordgubbar och maränger.
Gör så här
Finfördela kexen och blanda kexsmulorna med smält smör. Tillsätt rivet citron- eller apelsinskal. Klä en ugnsform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen.
Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och rör ned färskost, florsocker och smält choklad. Lägg upp fyllningen på kexbotten i formen. Låt stå kallt och stelna till nästa dag.
Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Garnera med färska jordgubbar, kex och maränger.