Ingredienser

Till 4 burgare

4 Fazer Frökusar
500 g kycklingfärs
1 ägg
2 dl riven parmesan (ca 90 g)
1 liten vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
vetemjöl/ägg/panko-ströbröd
2 avokado
1 tsk citronsaft
1 näve färsk basilika
2 msk crème fraiche

Gör så här

Sås: Mixa avokado, citronsaft, basilika och crème fraiche till en slät sås. Salta och peppra.

Burgare: Blanda kycklingfärs, ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar och forma fyra burgare. Dubbelpanera burgarna, dvs vänd först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko-ströbröd. Hetta upp neutral olja till ca 160°, oljan ska nå 2 cm högt i pannan. Stek tills paneringen fått fin färg. Vänd och stek andra sidan. Sätt sedan in i 150° ugn tills innertemperaturen är 70 grader. Lägg burgarna i bröden tillsammans med sallad och tomat. Klicka på såsen och lägg på locket.

Om du ska grilla, hoppa över paneringen!