Ingredienser

Till 4 burgare

4 Fazer Frökusar
2 medelstora rödbetor, fint rivna
3 dl kokt svart quinoa
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
1 knivsudd chilipulver/chiliflakes
1 msk majsstärkelse
Salt och peppar
1 paket fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk rivet citronskal
Sallad
Avokado

Gör så här

Sås: Mixa fetaost med yoghurt, citronskal, salt och peppar till en krämig sås

Burgare: Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.

Koka quinoan och låt svalna. Blanda quinoan med rödbetor, ägg, pressad vitlök, rivet citronskal, chili, majsstärkelse, salt och peppar.

Grilla eller stek burgarna.

Lägg burgarna i bröden tillsammans med sallad och avokado. Klicka på såsen och lägg på locket.