
Ingredienser
Chunky granola med chiafrön
0,5dl | chiafrön |
1dl | vatten |
5msk | honung |
1dl | neutral rapsolja |
1tsk | äkta vaniljpulver |
1,5tsk | malen kanel |
0,5tsk | salt |
6dl | blandade gryn, t ex dinkel, havre och råg |
1dl | bovetepuffar eller quinoapuffar |
2dl | frön t ex pumpafrön och melonkärnor |
Smaksättning (välj en eller flera)
1dl | rostade kokosflingor |
1dl | torkade äppelbitar |
1dl | gula russin eller mullbär |
1msk | nyponskalsmjöl |
1msk | lingonpulver eller annat superpulver |
3msk | torkade blommor |
1dl | hackad mörk choklad |
1dl | rostade nötter |
Gör så här
Platta ut massan på ett bakplåtspapper. Lägg ett papper över och tryck till med händerna så att det blir riktigt platt. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i 40 minuter. Vänd gärna plåten efter halva tiden. Låt granolan svalna helt innan du bryter den i bitar och blandar med valfri/valfria smaksättningar.
Tips: Granolan blir glutenfri om du använder glutenfria gryn. Dessutom är den perfekta presenten till hen som har allt.