
Ingredienser
(4)
Krämigt ägg med spenat
1 | liten gul lök |
160g | babyspenat |
1,5dl | grädde |
50g | parmesanost |
4st | ägg |
smör till stekning | |
salt | |
svartpeppar |
Gör så här
Finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör ca 5 min på medelvärme. Lägg i spenaten och grädden och koka ca 3 min tills spenaten är mjuk och grädden kokat in. Riv osten fint och vänd ner ¾-delar. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenatblandningen i kaffekoppar eller ugnsfasta formar. Knäck i äggen, se till att gulan blir hel. Baka i mikrovågsugn, ca 25 sek, per kopp tills vitan stelnat eller i 175 grader i ca 10 min. Strö över resten av osten.
Tips: Stänk gärna över lite tryffelolja, citronolja eller chiliolja på äggen för extra smak. Chilipeppar är också gott för den som vill ha hetare ägg.