
Ingredienser
(12)
Nattjästa frallor
25g | jäst |
5dl | kallt vatten |
2msk | olivolja |
2msk | honung |
2tsk | salt |
11dl | siktat dinkelvetemjöl + 0,5 dl till utbakning |
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt. Grädda i 15-20 min.
Tips: Du kan också vända brödet i en fröblandning t ex sesam och pumpafrön. Lägger du snittytan i fröna behöver du inte använda något ägg, de fastnar ändå.