Ingredienser

Botten

1 pkt kex (t.ex. digestive)
  margarin

Fyllning

1,5 burk (7–8 dl)

Fazer Yosa Vanilj (400 g)

2 dl tranbär
3–4 tsk agar agar-pulver
  mandelpulver till garnering
1 tsp vanilla sugar
2 pcs. egg yolk
2 kpl egg yolk + 3/4 sugar
2 dl double cream / whipped cream

Gör så här

Smält margarinet och krossa kexen. Blanda margarin och kexkross och tryck ut blandningen till ett tätt lager på botten av en springform.

Häll Fazer Yosa Vanilj och 1 dl tranbär i en mixer och mixa till en slät fyllning.

Hetta upp en liten del av fyllningen i en kastrull och blanda ned agar agar med en visp. Låt koka upp så att blandningen tjocknar lite.

Häll den upphettade blandningen i återstoden av fyllningen genast under ständig omrörning. När fyllningen är slät, häll den i formen över kexbotten.

Säkerställ att ytan stelnar jämnt och att eventuella luftbubblor försvinner genom att knacka formen mot bordet ett par gånger.

Låt stelna i kylskåp i minst två timmar.

Garnera med tranbär och mandelpulver. Njut!    #weknowoats #fazeryosa