Ingredienser

Filling

2-3 söta äpplen
2 burkar Yosa Overnight Oats Äpple
1 dl glutenfria havreflingor
1 dl glutenfritt havremjöl eller mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kokossocker
1 tsk kanel

Garnering

kokossocker  

Gör så här

Avlägsna kärnhusen ur äpplena och skär dem i drygt 1,5 cm tjocka skivor.

Värm ugnen till 190 grader. Mät upp Yosa Overnight Oats, havreflingor, mjöl, bakpulver, kokossocker och kanel i en bunke och rör om. Bred ut äppelskivorna på en ugnsplåt och lägg upp ungefär en stor matsked av blandningen på varje skiva. Observera att blandningen breder ut sig lite i ugnen så låt den ligga i ett tjockt lager ovanpå varje äppelskiva. Strö över kokossocker. Grädda bitarna i ugnen 20–25 minuter tills de blir vackert gyllenbruna. Ta bitarna ur ugnen och låt dem svalna i ungefär 10 minuter så att de även stadgar sig lite.

Lägg dem på ett serveringsfat eller tallrikar med hjälp av en spatel och servera dem gärna genast varma med till exempel vaniljglass.