Ingredienser

Kladdkaka
100 g smör
200 g Ögon Mörk Bakchoklad, hackad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Hallonmousse
1 blad gelatin
250 g hallon
2 msk vatten
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde


Dumle-flarn
6 Fazer Dumle-kolor

Gör så här

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smörj kanterna med smör.
Smält smöret. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll
på det varma smöret. Rör om tills chokladen smält.
Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta
chokladblandningen och rör om. Tillsätt mjöl och bakpulver och
rör försiktigt till en slät smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Hallonmousse
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka upp frysta hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i
någon minut. Passera hallonen genom en finmaskig sil ner i en
bunke för att få bort kärnorna. Koka upp hallonpurén igen och
tillsätt då strösocker. Låt koka tills sockret löst sig. Dra från plattan och rör ner gelatinbladet.
Vispa grädden löst. Tillsätt hallonpurén och vispa till en fin mousse.
Ställ in moussen i kylskåpet för att sätta sig, minst 3 timmar.

Dumle-flarn
Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut Dumle-pralinerna på plåten med ordentligt mellanrum.
Grädda i mitten av ugnen i 5–6 minuter. Låt svalna helt på plåten.

Servering
Skär upp bitar av kladdkakan och lägg i serveringsglas. Skeda över hallonmoussen och avsluta med ett Dumle-flarn.