Ingredienser

Antal: 12 stora muffins

Detta behöver du:

Muffins:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl neutral rapsolja
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk Ögon bakpulver
2 tsk Ögon vaniljsocker
¾ dl Ögon kakao
200 gram Ögon mörk bakchoklad

Maräng:
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 tsk Ögon vaniljsocker
¾ dl vatten
¾ dl flytande glykos

400 g Ögon Premium 70 %
Ev. Frystorkade hallon eller riven kokos 

Gör så här

Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt luftigt och vitt.
3. Tillsätt rapsolja och mjölk.
4. Blanda alla torra ingredienser utom hackad choklad i en skål. Sikta i äggsmeten och vänd runt med en
slickepott.
5. Grovhacka mörkchoklad och vänd ner i smeten.
6. Fyll 12 muffinsformar med smeten och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna helt.

7. Maräng:
Lägg äggvitorna i en fettfri skål.
8. Lägg strösocker, vaniljsocker, vatten och flytande glykos. Koka upp till 110 grader, använd en digital
termometer.
9. När sockerlagen uppnått 110 grader så börja vispa äggvitorna till ett vitt luftigt skum med hjälp av en
köksassistent eller elvisp. Låt sockerlagen vara kvar på spisen på låg värme till den är 118 grader.
10. Ringla försiktigt i den varma sockerlagen i äggviteskummet under kontant omrörning. Vispa marängen
till den svalnat helt och fast.
11. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa marängen chokladmuffisen. Låt torka i rumstemperatur i 1
timme.
12. Smält chokladen. Den får inte vara varmare än 35 grader. Häll chokladen i ett högt glas och doppa
gräddebulletoppen. Strö eventuellt över frystorkade hallon eller riven kokos.