
Ingredienser
(4 glas)
Rostade rågbrödsmulor
6 skivor | Fazer Rågform |
2 msk | socker |
50 gram | smör |
1 tsk | kanel |
Kanelkokta äpplen
6 | äpplen |
2 dl | vatten |
1/2-1 dl | farinsocker |
1 tsk | kanel |
Gör så här
- Bryt brödskivorna i mindre bitar och mixa sedan brödet med mixerstav eller i matberedaren till smulor.
- Smält smöret i en stekpanna och rosta brödsmulorna tills de blivit knapriga. Häll på sockret och kanelen och rosta smulorna lite till.
- Koka upp en sockerlag av vatten, farinsocker och kanel.
- Skala äpplena, skär dem i 1 cm tunna klyftor och koka dem knappt mjuka i sockerlagen. Ta upp äppelklyftorna med hålslev och låt rinna av.
- Ta fram 4 glasburkar eller vanliga glas. Lägg först ett lager med rostade brödsmulor i botten av burkarna. Lägg sedan ett lager äppelklyftor. Lägg ytterligare ett lager brödsmulor och sedan ännu ett lager äppelklyftor. Strö några brödsmulor på toppen.