
Ingredienser
Brownie:
150 g | smör |
100 g | Fazer bakchoklad |
3 | ägg |
2 dl | strösocker |
2.5 dl | vetemjöl |
0.5 dl | Fazer ögoncacao |
2 tsk | vaniljsocker |
0.5 tsk | bakpulver |
1 | nypa salt |
Garnering:
150 g | Fazer mörk choklad |
2 dl | krossad marianne |
2 dl | krossad tyrkisk peber |
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (25x25) med bakplåtspapper.
Smält ihop smör och choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt sedan smörblandningen och rör ihop. Arbeta sedan ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Skär brownie i jämnstora bitar, stick sedan in en klubb-/glasspinne i varje brownie.
Smält chokladen och låt svalna en aning, doppa varje brownie i chokladen och toppa sedan med krossat godis.