
Ingredienser
Cirka 20 stycken:
250 g smör
250 g Fazer premium mörk bakchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl Fazer kakao
2 msk Fazer vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk Fazer bakpulver
20 dumlekolor
250 g Fazer mörk block att doppa i
Flingsalt att dekorera med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 25x30 cm med bakplåtspapper.
- Grovhacka Fazer premium mörk bakchoklad och smält ihop med smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
- I en bunke vispar du ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll ner smörchokladen och vänd ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du formar brownien till bollar.
- Smula ner brownien i en bunke och dela smulet i 20 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en dumlekola i mitten, vik över kanterna och rulla till en jämn boll. Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
- Grovhacka Fazer mörk block och smält i microvågsugnen, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång du värmer tills den smält helt och hållet. Låt svalna.
- Doppa ena änden av det du vill använda som klubbpinne i chokladen och tryck sedan ner den i browniebollen. Låt chokladen stelna innan du doppar hela browniebollen i choklad. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen på bollen stelnar.