
Ingredienser
Botten
100 g (7 st.) |
Digestivekex |
40 g |
rumstempererat smör eller bakmargarin |
1 msk |
socker |
1 dl |
Finhackad Fazer Wienernougat |
Fyllning
200 g |
naturell färskost |
150 g (1 burk) |
crème fraiche (8 %) |
3 st. |
äggulor |
1,5 dl |
socker |
2 msk (½) |
citrons saft |
1 dl |
Finhackad Fazer Wienernougat |
Till servering
|
jordgubbar |
|
florsocker |
|
Hackad Fazer Wienernougat |
|
citronmeliss |
Gör så här
Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem. Rör ned smör, socker och finhackad Wienernougat.
Klä en springform (Ø 19 cm) med en urklippt bit bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen på botten. Grädda i ugn i 180 grader i cirka fem minuter.
Blanda ihop råvarorna till fyllningen. Häll blandningen i kakformen på den förgräddade bottnen och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kakan svalna till rumstemperatur eller bli kylskåpskall innan servering för att fyllningen ska hinna stelna.
Servera kakan med bär. Toppa delikatessen med florsocker, hackad Wienernougat och citronmeliss.