Ingredienser

Antal: 30 stycken cookies eller 15 stycken cookiesandwich

Detta behöver du:
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl brunfarinsocker (ej strö, utan den mjuka förpackningen)
1 msk Ögon vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk Ögon bakpulver
250 g Ögon mörk bakchoklad, grovhackad
1 liter vaniljglass

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker, brunfarinsocker och vaniljsocker med en elvisp eller köksassistent
till en krämig konsistens. Vispa därefter i ägg och äggula.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll i smörsmeten och blanda ihop till en deg.
4. Grovhacka chokladen och arbeta snabbt ihop i degen. Spara ev. lite av chokladen för att toppa kakorna
med.
5. Väg varje kaka till 30 gram och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten innan du flyttar dem.
7. Ta ut glassen så den tinar lite lätt. Antingen skär, stansa ut eller lägg en kula glass mellan två kakor och
tryck försiktigt. Förvara i frysen.

Tips!
Du kan testa att ha i ljus eller vit choklad i kakorna istället för mörk. Smaken på glass kan också varieras i oändligheter och en ytterligare dekor på kakorna är att doppa ena halvan i choklad och strö över lite hackade nötter.