
Ingredienser
(12)
Muffins
200g | smör |
3dl | socker |
2 | ägg |
2dl | mjölk |
1dl | snabbkaffepulver |
6,5dl | vetemjöl |
2tsk | Ögon bakpulver |
2tsk | Ögon vaniljsocker |
1/2tsk | salt |
200g | Ögon mörk choklad |
Topping
1/2dl | socker |
1dl | vispgrädde |
100g | Ögon ljus choklad |
Gör så här
Muffins: Koka upp hälften av mjölken. Blanda ned snabbkaffepulvret i mjölken och låt svalna. Vispa smöret och sockret vitt. Rör sedan i äggen, resten av mjölken och kaffe- och mjölkblandningen.
Hacka chokladen i bitar. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop dem med mjölk- och ägglbandningen till en jämn smet. Blanda slutligen ned den hackade chokladen och rör om.
Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda i ugn i 180 grader i 25-30 min för mellanstora formar. Små formar kan stå ca 5-10 min kortare tid och stora formar ca 5-10 min längre. Låt dem sedan svalna ordentligt.
Topping: Hacka chokladen i grova bitar. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och häll sedan i grädden. Låt koka i en minut. Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Låt svalna. Bred toppingen på kalla muffins.