Ingredienser

Antal: 10-12 pannkakor

Detta behöver du:
Chokladpannkakor:
50 g smör
5 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
5 msk Ögon kakao
¾ dl strösocker
½ tsk salt
3 ägg

Vitchokladkräm:
1 burk mascarpone, 225-250 gram
2 dl vispgrädde
100 g Ögon vit choklad

3 bananer
3 msk ljussirap

Hackade pistagenötter
Florsocker

Gör så här

1. Chokladpannkakor:
Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ihop mjölk och mjöl, kakao, strösocker och salt till en klumpfri smet.
3. Knäck i äggen och rör ihop.
4. Häll i smöret. Om möjligt låt smeten stå i kylen i cirka 30 minuter.
5. Stek pannkakorna och lägg i lite smör i pannan om det behövs.

6. Vitchokladkräm:
Hacka chokladen och smält den. Låt svalna till rumstemperatur.
7. Lägg mascarpone och grädde i en skål och vispa till en luftig konsistens.
8. Vänd i den smälta vita chokladen.

9. Sirapsstekta bananer:
Värm sirap i en stekpanna på medelvärme.
10. Dela bananerna på mitten och stek i den varma sirapen till gyllene färg.
11. Servera chokladpannkakorna med den vitachokladkrämen, sirapsstekta bananerna, hackade
pistagenötter och pudra över lite florsocker.


Tips!
Smält lite extra smör och häll lite i ytterkanten på stekpannan. På så sätt får du frasiga kanter på pannkakorna.