Ingredienser

Antal: 10-12 portioner

Detta behöver du:
Tarteskal
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
3 msk Ögon kakao
125 g kallt smör
1 äggula
1 msk vatten

Kanderade hasselnötter
200 g hasselnötter utan skal
2 msk strösocker
3 msk ljussirap
½ tsk flingsalt

Kaffeganasch
200 g Ögon ljus bakchoklad
200 g Ögon mörk bakchoklad
2 ¼ dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
30 g rumsvarmt smör

2 dl Dulce de leche
Flingsalt
75 g Ögon ljus block

Gör så här

1. Tarteskal:
Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa snabbt till en smulig deg. Häll upp
smulorna på ett bakbord och tryck snabbt ihop till en deg.
2. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta. Ta fram valfri form, den på bilden
är 36x13 cm.
3. Nagga bottnen med en gaffel och ställ pajskalet i frysen i minst en timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader och grädda tarteskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
5. Låt svalna helt.

6. Kanderande hasselnötter:
Smält strösocker, sirap och salt i en stekpanna till bärnstensfärgad karamell.
Rör så lite som möjligt.
7. Lägg i nötterna och rör om till karamellen fastnar runt nötterna.
8. Lägg upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.

9. Kaffeganasch:
Hacka chokladen grovt.
10. Koka upp grädde och kaffe i en kastrull. Ta bort från värmen och rör ner chokladen i den varma
grädden. Rör om till chokladen smält helt.
11. Lägg i smöret och rör till en blank ganasch.

12. Montering:
Smaksätt dulce de leche med flingsalt och bred därefter på tartebottnen. Häll på
kaffeganaschen och ställ sedan in tarten i kylen, cirka 60 minuter.
13. Dekorera tarten genom att smälta choklad och ringla över. Lägg på hasselnötterna och eventuellt lite
färska bär och blommor.

Tips!
Servera tarten med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.