Ingredienser

Antal: 15-20 stycken

Detta behöver du:
Vallmobotten
300 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
1 msk blå vallmofrön
Marängsmörkräm
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk Ögon vaniljsocker
300 g rumsvarmt smör
1-2 ekologiska citroner
1 ½ - 2 dl Lemoncurd på burk
400 g Ögon vit choklad

Gör så här

1. Vallmobotten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Riv mandelmassan grovt med hjälp av ett rivjärn. Tillsätt strösocker, äggvitorna och vallmofrön. Vispa
med en elvisp till allt blandats väl, det ska vara en kladdig smet.
3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa 15 till 20 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt på plåten.
5. Marängsmörkräm: Lägg äggvitor och strösocker i en fettfri och värmetålig skål. Placera skålen över ett
vattenbad och värm upp till en seg maräng. Sockerkristallerna ska smälta bort och temperaturen ska
vara ungefär 60 grader. Viktigt! Rör hela tiden med en visp.
6. Ta bort marängen från vattenbadet och vispa till en fast maräng med hjälp av en elvisp eller
köksassistent. Marängen ska vara helt kall och det tar ungefär 10 minuter.
7. Klicka i lite smör åt gången i marängen under tiden du vispar på låg hastighet. Viktigt nu att marängen
inte är varm, annars smälter smöret.
8. Vänd ner rivet citronzest och lite av saften med hjälp av en slickepott. Lägg krämen i en spritspåse.
9. Vänd bottnen med den trubbiga sidan neråt. Spritsa ytterkanten med marängsmörkräm och mitten med
lemoncurd. Spritsa marängsmörkräm igen ovan på lemoncurden. Använd en spatel eller en sked för att
få raka kanter på dina biskvier.
10. Lägg biskvierna i kylen och låt bli helt kylskåpskalla.
11. Smält den vita chokladen och låt den svalna till rumstemperatur. Annars kommer smörkrämen att
smälta.
12. Doppa biskvierna i chokladen. Riv eventuellt över citronzest och låt stelna i rumstemperatur eller
kylskåp

Tips!
Sätt fast en grillpinne i botten på biskvin och doppa i chokladen. På så sätt slipper du kladdet! Häll även chokladen i ett högt glas när du doppar biskvierna för att få ett jämn lager choklad.