
Ingredienser
Cupcake
100 g |
smör |
2 st. |
ägg |
1,5 dl |
strösocker |
2 dl |
mjölk |
1 tsk |
vaniljsocker |
150 g |
Riven Fazer vit bakchoklad |
4,5 dl |
vetemjöl |
2 tsk |
bakpulver |
1 msk |
rivet apelsinskal |
Frosting
60 g |
mjukt smör |
5 dl |
florsocker |
1 tsk |
vaniljsocker |
1 msk |
pressad apelsinsaft |
100 g |
färskost |
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt smörblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölken och det rivna apelsinskalet. Tillsätt sedan den rivna chokladen.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i smeten och blanda noggrant.
Ställ muffinsformar på en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna.
Medan dina cupcakes gräddas i ugnen kan du göra frostingen.
Vispa smör, vaniljsocker, florsocker och apelsinsaft till en jämn smet.
Tillsätt färskost och vispa noggrant. Nu är smeten färdig att spritsas.
Ställ dina cupcakes på ett serveringsfat, spritsa på frosting och avsluta med att dekorera med riven vit choklad.