Ingredienser

Antal: En drömtårta som ger cirka 10 stora bitar


Detta behöver du:

Chokladbotten:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Ögon bakpulver
3 msk Ögon kakao
2 tsk Ögon vaniljsocker


Chokladsmörkräm:
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
2-3 msk Ögon kakao
2 äggula

Dekoration
Lättvispad grädde
Färska bär

Gör så här

1. Chokladbotten:
Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och luftigt. Gärna minst 5 minuter om möjligt.
3. Lägg vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål och rör om.
4. Sikta i mjölet i äggsmeten och vänd ner med en slickepott.
5. Klä en form som är 35x25 cm med bakplåtspapper.
6. Grädda bottnen mitt i ugnen i ungefär 5 minuter.
7. Ta ut kakan och strö över lite strösocker på toppen av bottnen. Låt svalna helt.

8. Chokladkräm:
Vispa rumsvarmt smör, florsocker och kakao luftigt och till allt blandats väl.
9. Tillsätt äggulor och vispa lite till.
10. Vänd upp och ner på bottnen så att ovansidan med strösockret ligger neråt. Dra av bakplåtpappret
försiktigt och bred på chokladkrämen. Rulla ihop drömtårtan från avlång till avlång sida.
11. Låt drömtårtan ligga minst 1 timme i kylen innan servering.
12. Skär i portionsbitar och dekorera med lättvispad grädde och färska bär.