Ingredienser
Botten
200 g |
smör eller margarin |
4 |
ägg |
3 dl |
socker |
5 dl |
vetemjöl |
4 msk |
Fazer Ögon kakaopulver |
1 msk |
bakpulver |
2 tsk |
vaniljsocker |
2 dl |
mjölk |
Glasyr
1 dl |
vispgrädde |
1 påse (220 g) |
Dumle-kolor |
(2 msk |
starkt kaffe) |
1 dl |
florsocker |
|
stjärnformad sockergarnityr |
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg och socker till tjockt, ljust skum. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt turvis fett och mjölk i smeten under försiktig omrörning.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Tillaga glasyren. Hetta upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt Dumle-kolorna och rör om tills de har smält. Tillsätt slutligen florsocker samt kaffe efter smak och häll glasyren över botten. Om glasyren känns rinnig kan du tillsätta mer florsocker. Låt stå kallt och stelna och skär i rutor.