
Cupcakes
2 | Stora ägg |
50g | Normalsaltat smör |
1dl | Vetemjöl |
1tsk | Bakpulver |
1dl | Mörkt muscovadosocker |
6 droppar | Vaniljarom |
Frosting
8st | Dumle Original-kolor |
1tsk | Vatten |
Garnering
12st | Dumle Original-kolor |
4st | Fazer-lakritsstänger |
Små vita sockerstjärnor | |
Vit sockermassa | |
Svart livsmedelsfärg | |
Ätbart lim |
Gör så här
Cupcakes
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt muscovadosocker, vaniljarom och smör.
- Sikta ner mjöl och bakpulver i samma bunke.
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
- Fördela smeten jämnt i 8 muffinsformar.
- Grädda i ugn i 190 °C i 10 minuter.
- Låt cupcakesen svalna.
Frosting
- Lägg Dumle-kolor och vatten i en kastrull och smält på svag värme under ständig omrörning tills du har en slät, rinnande blandning.
- Bred ut blandningen över cupcakesen med en sked och låt stelna en stund.
- Låt kastrullen stå på spisen på svag värme så att blandningen inte stelnar.
Garnering
- Ta 4 Dumle-kolor och dela dem itu.
- Rulla halvorna en åt gången mellan handflatorna tills du har åtta jämna kulor.
- Lägg en hel kola och en kula på varje cupcake som spindelkropp och -huvud.
- Rulla 16 små kulor av sockermassan och tryck ut dem till platta rundlar som bildar spindelns ögon.
- Måla svarta prickar med livsmedelsfärg som pupiller på rundlarna.
- Fäst ögonen på kolakulorna med ätbart lim.
- Fäst en vit stjärna med ätbart lim på den hela kolan på varje cupcake.
- Skär Fazer-lakritsstängerna i fyra bitar.
- Skär lakritsbitarna i fem skivor i längdriktning och ta bort den rundaste av dem.
- Skär ut avlånga trianglar av lakritsskivorna till ben och skär även ut en triangel inuti. Lämna dock 3 mm i nedre kanten på en sida (den som fästs vid huvudet) så att du kan fästa benen.
- Placera ut benen, 4 per sida, runt huvudet. Använd vid behov ätbart lim.