
1 plåt/24 bitar
Brownie
350 g | Mjukt smör |
6 dl | Strösocker |
3 dl | Ögon kakao |
1 dl | Ljus sirap |
½ tsk | Salt |
6 st | Ägg |
3 dl | Vetemjöl |
Fudgeglasyr
3 dl | Vispgrädde |
1 dl | Mjölk |
1 dl | Ljus sirap |
400 g | Ögon Premium Choklad 70% |
Rocky Road Toppingen
½ påse | Dumle Original |
1 dl | Pistagenötter |
2 dl | Salta jordnötter |
2 nävar | Minimarshmallows |
2 nävar | Kina snacks |
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och tillsätt sedan vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant. Häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka. Stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna några grader. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Bred glasyren över kakan och strö över toppingen. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär sedan i rutor.