
Ingredienser
Botten:
- 175 g kexsmulor
- 1 burk (125g) frukt eller bärpuré, t.ex. nypon eller åööle i barnmatsburk
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl glukossirap
- 4 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Garnering:
Blanda kexsmulor och frukt- eller bärpuré och tryck ut blandningen på botten av en springform klädd med bakplåtspapper.
Vispa grädden. Tillsätt glukossirap, turkisk yoghurt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet och fördela smeten i formen med en sked. Täck formen med folie och låt tårtan stå i frysen i minst fyra timmar.
Garnera tårtan med färska bär och till exempel ätliga blommor eller myntablad.
Tips! Du kan tillaga tårtan i god tid före serveringen och låta den stå i frysen. Om tårtan är helt fryst, ta ut den i rumstemperatur så att den får mjukna lite cirka 15 minuter före servering.