Ingredienser
(12)
Botten:
125g |
smör |
1dl |
socker |
2st |
äggulor |
1½ dl |
vetemjöl |
2msk |
Ögon Cacao |
2tsk |
bakpulver |
1dl |
mjölk |
Maräng:
Fyllning
2dl |
vispgrädde |
1st |
burk kvarg med vaniljsmak |
1msk |
socker |
1dl |
finhackad Geisha |
5dl |
hallon eller andra bär |
Dekoration:
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret till skum. Tillsätt äggulorna en i taget, vispa noggrant. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten till en platta (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner sockret i små portioner, vispa hela tiden. Bred ut marängblandningen på smeten. Gör figurer på ytan med en sked. Grädda långt nere i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden. Blanda i vaniljkvargen, sockret och hackad Geisha. Skär tårtan i två delar. Bred ut fyllningen på den ena och lyft över den andra biten som ett lock. Dekorera med riven Ögon 70% Premium Choklad.