Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
100 g ÖGON Mörk bakchoklad
2 ägg (rumstempererade)
2,25 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl ÖGON Cacao
2 dl vetemjöl

(Smör och ströbröd till formen)

Vit chokladgrädde
200 g ÖGON Vit choklad
4 dl vispgrädde

Topping
1 tsk ÖGON Cacao

Gör så här

Kladdkaka
1. Sätt ugnen på 150 °C.
2. Smörj och strö en form, helst med avtagbara kanter och 24 cm diameter, med ströbröd.
3. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
4. Vispa ihop ägg och socker.
5. Blanda sedan ihop vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ner i äggblandningen.
6. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll över den färdiga smeten i formen.
7. Grädda mitt i ugnen på 150 °C i ca 22 minuter.

 

Vit chokladgrädde
1. Bryt den vita chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädden, häll i den vita chokladen och rör om tills den har smält.
3. Låt svalna i kyl, gärna över natten.
4. Vispa upp grädden innan servering och spritsa överst på kladdkakan. Sikta över kakao på kakan.

Klart att servera!