Ingredienser

Antal: Cirka en liter glass

Detta behöver du:
100 g Ögon ljus bakchoklad
100 g Ögon mörk bakchoklad
5 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, ca 225-250 gram
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 397 gram
1 ekologisk apelsin

Dekoration
1 ekologisk apelsin
20 g Ögon mörk bakchoklad

Gör så här

1. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur (får inte vara för varm).
2. Vispa grädden till en lättvispad konsistens och tillsätt därefter mascarponen. Vispa försiktigt till allt
blandats.
3. Häll i den kondenserade mjölken i chokladen, blanda. Tillsätt chokladen, zest och saft från en apelsin i
gräddblandningen. Rör försiktigt om med en slickepott.
4. Häll glassmeten i en form som rymmer 1-1 ½ liter. Dekorera eventuellt glassen med lite apelsinskivor
och riven choklad. Ställ i frysen i minst 5 timmar.


Tips!
Testa att smälta 75 gram mörk eller ljuschoklad och ringla mellan varven du lägger glassen i formen. Då får du
härliga chokladbitar i glassen när du serverar den. Servera i glasstrutar som är doppade i lite smält choklad och
sen hackade pistage nötter.