Ingredienser

Antal: 4 portioner


Detta behöver du:
Ljuschoklad pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl rörsocker
½ krm salt
200 g Ögon ljus bakchoklad

Rostad vitchoklad:
100 g Ögon vit choklad

Rårörda hallon:
125 g färska gallon
2 msk florsocker


Vispad grädde

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Häll grädde, rörsocker och salt i en kastrull. Koka upp.
3. Hacka chokladen och lägg i den varma grädden. Rör om till chokladen smält helt.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i den varma chokladgrädden.
5. Häll upp pannacottan i tallrikar eller portionsformar.
6. Sätt i kylen för att stelna helt i några timmar.
7. Rostad vitchoklad: Sätt ugnen på 200 grader.
8. Hacka chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen till gyllene färg, cirka 5
minuter.
9. Ta ut plåten och låt svalna. Hacka sedan chokladen till smulor.
10. Rårörda hallon: Mosa lätt ihop hallon och florsocker.
11. Ta ut pannacottan när den stelnat och dekorera med lättvispad grädde, rostad vitchoklad och rårörda
hallon.